Laureáti Concertino Praga 2019 se představili publiku v Jihočeském kraji

27. červen 2019

Český rozhlas uspořádal pro laureáty Concertino Praga 2019 turné, v rámci kterého se představili posluchačům v Českém Krumlově, Bechyni, Třeboni a Jindřichově Hradci.

Každoročním vyvrcholením mezinárodní soutěže Concertino Praga je dvoutýdenní pobyt laureátů v České republice. První týden letos strávili v Praze, kde se připravovali na Koncert laureátů. Ten se letos konal ve Smetanově síni Rudolfina, kde laureáti vystoupili za doprovodu Symfonického orchestru Českého rozhlasu pod vedením Marka Šedivého. Fotografie z vyprodaného Rudolfina si můžete prohlédnout zde.

Mariia Slashcheva

Po týdnu odjeli laureáti do Jižních Čech, kde na ně čekala čtveřice koncertů. Ten první se konal v Maškarním sále Českokrumlovského zámku. Atmosféra koncertu je cítit z fotografií Lucie Pelikánové.

Český Krumlov

Další destinací, která pravidelně hostí laureáty Concertino Praga, je město Bechyně, kde se místní obyvatelstvo na koncert vždy velmi těší a koncert je pravidelně vyprodaný. Zde děkujeme za pohostinnost Panství Bechyně. Ve fotografiích Lucie Pelikánové se můžete podívat, v jakých krásných prostorách naši laureáti hrají.

Znělka v podání laureátů Concertino Praga 2019

Další zastávkou letošního turné Concertino Praga byla Schwarzenberská hrobka v Třeboni. Atmosféru koncertu pro vás ve fotografiích zachytila Lucie Pelikánová.

Schwarzenberská hrobka

Závěrečný koncert festivalu pravidelně patří městu Jindřichovu Hradci, který stojí po boku Českému rozhlasu a Concertino Praga neuvěřitelných 51 let. Ve finálovém večeru se představilo všech osm vítězů Concertino Praga a letošní ročník uzavřeli znělkou Concertino Praga, kterou si zahráli všichni společně. Za krásné fotografie děkujeme Peteru Ganzglückovi.

Spustit audio